keskiviikko 11. toukokuuta 2022

Elämän varrelta jos vaikka mitä, ei ihan elämänkerta.

VUOSI 1973-TAIDEMUSEON MÄELLÄ EKA KUVA, JOLLOIN OLIMME JUURI TULLEET TURKUUN P-KARJALASTA, AJATELLA TUOSTA KUVASTA ON JO 48 VUOTTA.
MENIMME KUMPIKIN BARGERIN TEKSTIILITEHTAASEEN 3-VUORO TYÖHÖN, ASUIMME ALKUUN SOLU ASUNNOSSA, JOSSA KAIKKI OLI NUORIA, ERI PUOLILTA SUOMEA MUUTTANEITA.
SOLU ASUNNOSTA MUUTIMME LITTOISIIN, TÄMÄN JUNA-ASEMAN VASTAPÄÄHÄN VR:N MÖKKIIN.
ANGLIA METSÄSSÄ, ERÄÄLLÄ MARJAREISSULLA BONGATTU. ASEMAN LÄHEISYYDESSÄ ON EHKÄ VIELÄKIN TÄMÄ LAATTA, SE PITÄISI VIEDÄ POIS, JOS EI VIELÄ OLE VIETY.
MUUTAMIA KUVIA LENIGRAADIN AIKANA, JOLLOIN KÄVIN USEASTI SIELLÄ. TERIJOEN ASEMA VIIPURISSA.
EREMITAASI PIETARISSA.
TALVIPALATSI PIETARISSA.
YSTÄVIEN KANSSA TERIJOEN ASEMALLA.
NÄMÄ MALMIKAIVOKSET OLIVAT KERRAN SUOMEA, JOTKA OVAT LÄHELLÄ SUOMEN RAJAA, TURISTIEN SUOSIMA, EHKÄ VIELÄ?.
*KAUNIS KISSA VENÄJÄN KARJALASSA, PERHEESSÄ JOSSA MAJOITUIN*
*UUDEMPI KUVA V.2010 VENÄJÄLTÄ RUSKEALAN KAIVOKSELTA.* *ÄIDIN PERHETTÄ VENÄJÄN KARJALASSA 70V.SITTEN, LÄHTÖ TULI ÄKKIÄ, NIINKUIN NYTKIN MONILLA UKRAINASTA. *ÄITI OIKEALLA 10V.*VIERELLÄ TÄTINI JOKA TÄYTTÄÄ 90V.
AINUT BENSA-ASEMA OLI MYÖS KYLÄLLÄ, JOSTA KÄVIN ÖLJYÄ KÄVELLEN VANHEMPIEN ÖLJYKAMINAAN, KAI SE PAINAVA OLI. *KYLÄ JOSSA ASUIN 17 VUOTEEN ASTI, ON NYT KUOLLUT KYLÄ, TÄSSÄ ASEMAN BAARISSA OLI SILLOIN NUORTEN KOKOONTUMISPAIKKA, SOITIMME SIELLÄ JUKEBOXIA, JA ISTUIMME SULKEMISEEN ASTI.
LAITAN TÄHÄN VÄLIIN KUVAN VUODELTA 1974, JOSSA OLEN SERKKU POIKIENI KANSSA, KELTA PUSEROINEN POIKA ON JARKKO, JOKA KUOLI TRAAGISESTI TAMMISAAREN KESÄLEIRILLÄ, VAIN VÄHÄN AIKAA KUVAN OTTAMISESTA, KUN 12V. POJAT HAUTASIVAT HÄNET ELÄVÄLTÄ HIEKKA MONTTUUN.
DANNYN KEIKKABUSSIN VARIKKO TURUSSA V.2009.
EN MUISTA MISTÄ LÖYSIN TÄMÄN KUVAN, MUTTA NYT SILKKI LÄHTEE PISSALLE VIELÄ.

7 kommenttia:

 1. TEKSTIT EI MILLÄÄN MEINAA OSUA KOHDALLEEN

  VastaaPoista
 2. Olipa mielenkiintoinen kuva-/muistelukierros!

  VastaaPoista
 3. Niinpä, mutta kyllä noista hyvin selvisi paikat. On mielenkiintoisia paikkoja ja muistoja noissa. Eipä taida minunkaan nuoruuden baareja enää olla toiminnassa, vaikka taisi vielä viime kesänä olla ne rakennukset pystyssä.
  Valokuvia pitäisikin digitoida, jotta ei tarvitsisi niin painavia kuva-albumeja säilyttää.

  VastaaPoista
 4. Kiva kuva&tekstipläjäys eri ajoista elämäsi aikana.Kaunista viikonloppua sinulle:)

  VastaaPoista
 5. kiitos ! niin se aika rientää, miten lyhyt onkaan ihmis elo, ja kesken se aina jää, ei sitä meinaa käsittää että n.50 vuotta on mennyt kuin siivillä.

  VastaaPoista
 6. Olipa kiva ja mielenkiintoinen kuvakertomus!
  Muistan kuinka vanhempani kävivät monta kertaa 1970-luvulla itänaapurissa sinne tehtiin silloin paljon turistimatkoja Suomesta.

  VastaaPoista
 7. Niin paljon surettaa tuo Jarkko-pojan traaginen kuolema ja elämättä jäänyt nuoruus ja aikuisuus. Ihmettelen, miten hänen vanhempansa ikinä selvisivätkään, tuskin elämä oli heillä koskaan sen jälkeen normaalia. Tuskin nuo tappajapojat selvisivät itsekään.

  VastaaPoista